Egyéni- és szervezetfejlesztés

Development Center

A Development Center folyamata a mi értelmezésünkben a mindenkori Megrendelő szervezetéhez igazítva hozhatja meg a várható eredményt. Épp ezért végleges, cégre / intézményre szabott programunkat minden esetben egy nagy volumenű előkészítő munka alapján állítjuk össze.

Ily módon a közös egyeztetések eredménye adhatja meg a tervezett DC folyamat végső változatát, ekkor áll módunkban felelősséggel a Megrendelő rendelkezésére bocsátani a végleges Development Center programunkat.

Fontos azonban leszögeznünk, hogy a DC mindenkori sikerének alapkritériuma, hogy az abban részvevő munkatársak számára a cég vezetése, valamint a DC-folyamat vezetője egyértelműen és határozottan kommunikálja a DC azon kizárólagos célját, mely szerint a DC eredménye függvényében válik a cég vezetése számára konkréttá az a tény, hogy az egyes munkavállalók működési hatékonyságának fokozását az egyéni, illetve a csoportos képzések mentén hogyan tudja támogatni.

Fontos megemlítenünk az Assesment Center (AC) és a Development Center (DC) közötti azon alapvető különbséget, hogy míg az AC folyamata a kiválasztásra fókuszál (döntően egy munkakör betöltését megelőzően), addig a DC fókuszában a fejlesztési lehetőségek és szükségszerűségek feltárása áll, melyet minden esetben kell követnie egy egyéni fejlesztési tervnek, melyet a munkavállalóval átbeszélve, vele együtt jóváhagyva követhet a gyakorlati megvalósítás. Az egyéni fejlesztési terv alapjául szolgálhat az egyéni karriertervnek.

A DC alapvető célja:

A DC várható eredménye:

A feladatok jellege: